Heerlijk je eigen sinaasappelboom binnen te hebben
Beeld jezelf is in, aangenaam het hele jaar door de geur van oranjebloesem binnenshuis, terwijl je als het even meezit naar zelfgekweekte sinaasappels kijkt. Ook al heb je een beperkte buitenruimte, met een beetje moeite gaat je sinaasappelboom binnen vrucht dragen. Het enige wat je nodig hebt is de juiste boom, een goed bijpassende pot en geef het de nodige verzorging.
Een sinaasappelboom binnen staat mooi en voegt heerlijk groen en de geur van geurige bloesems toe aan je huis. Het kweken van een sinaasappelboom is eenvoudig als je eenmaal weet hoe je ervoor moet zorgen. Het van begin af aan kweken kost veel tijd, daarom is het prettig om er eentje te kopen die je gelijk een plaatsje binnenshuis kan geven.
Een sinaasappelboom vraagt geen ingewikkelde verzorging
Het goed laten doen van een sinaasappelboom binnen vraagt best wat aandacht, het is daarom belangrijk rekening houden met een aantal zaken, opdat je jezelf kunt belonen met een mooi resultaat. Het is belangrijk om te weten dat een sinaasappelboom binnenshuis acht tot twaalf uur direct dagelijkse zonlicht nodig heeft. De voorkeur is dan ook om hem te plaatsen bij een raam die het meeste zonlicht pakt.
Nu zijn de sinaasappelboompjes voor binnen winterhard, maar toch is het verstandig dat als je hem buiten plaatst dit geleidelijk te doen. Omdat de bladeren van gefilterd naar direct zonlicht gaan, krijgen ze de kans zich aan te passen. Kun je geen gebruik maken van buitenruimte, zet dan gewoon bij warm weer het raam open, zodat de luchtcirculatie rond het boompje van tijd tot tijd ververst/
Geef het goede voeding
Belangrijk is dat het sinaasappelboompje goed doorlatende grond heeft. Geef het regelmatig de hoeveelheid water dat past bij het soort boom en groeiomstandigheden. De ideale dagtemperatuur is 20℃ dus perfect voor binnenshuis. Vochtigheid 50% tot 70% gewenst. Voorziet het van de juiste voedingsbehoeften, maar voorkom wortelverbranding door overbemesting. Geef de sinaasappelboom organische korrelige meststof met een langzame afgifte met de nodige sporenelementen:
- Calcium
- Mangaan
- Zink
- IJzer
- Vloeibaar kaliumsulfaat
Vergeet niet de grond in de pot vochtig te houden wanneer deze droog aanvoelt en zorg altijd dat de kluit vochtig blijft. Maak regelmatig de drainage schotel onder de pot leeg om wortelrot te voorkomen.